SAADET PARTİSİ'NDEN 1 MAYIS MESAJI

SAADET PARTİSİ

Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Mahmut Arıkan yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ın çalışma hayatının sorunlarının meydanlarda ortak dillendirdiği özel bir gün olduğunu söyleyerek, bütün çalışanların 1 Mayıs'ını kutladığını belirtti.

Arıkan, "Emek ve dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs çalışma hayatının sorunlarının meydanlarda ortak dillendirdiği özel bir gün. Çalışma hayatı, insanların üretim sürecine katılarak emeklerinin kazandıkları alandır. Konu emek olunca çalışma hayatının önemi daha iyi anlaşılıyor öncelikle yaşadığımız toplumda huzur ve barışın olması için bu alanı düzenleyen yasalar da düzgün olmak, insanların kendi öz iradeleri ile üretim sürecine katıldığı, çalışma şartlarının da insan hak ve özgürlüklerine yakışır bir biçimde düzenlendiği alan olması gerekiyor. İşsizliği azaltmak iddiasıyla hazırlanan ulusal istihdam stratejisi çalışma hayatının en önemli gündem maddesini oluşturacak uzun bir süredir gündemde olan ancak çalışmaların dar bir çerçevede sürdürülmesinden dolayı sendikacılar bile konuya tam hakim değil. Bundan dolayı kamuoyuyla paylaşıldığında kıyamet kopacak gibi. Ulusal istihdam stratejisi biraz incelendiğinde, stratejinin iş gücü piyasasını daha da esnekleştirilmesi temeli üzerinde inşa edildiğini rahat bir şekilde görülebiliyor. Bu bile çalışanları bekleyen tehlikeyi anlatmaya yetiyor. Öte yandan 2007 yılında ABD'de başlayan kriz derinleşerek facia boyutuna ulaştı. Yunanistan'ın iflasından sonra sırada İspanya, İtalya ve Portekiz'in olduğu vurgulanıyor. Ülkemiz ve dünya çalışanları bu krizlerin etkisinde 1 Mayıs'ı kutluyoruz.
Dünyayı ve ülkemizi ürettikleri sömürü çarkları ile ele geçirenlerin elinden kurtarmadığımız müddetçe, 1 Mayıs'lar kriz ve krizin gölgesinde kutlanmaya mahkûmdur. Saadet Partisi olarak bütün bu olumsuzluklara rağmen bütün çalışanların gününü kutluyorum." dedi.



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti